Op zoek naar jouw geheim

Op zoek naar jouw geheim

Is melk gezond? Zijn E-nummers te vertrouwen? Is biologisch beter? Zomaar wat vragen waar jij waarschijnlijk nog geen eenduidig antwoord op hebt, mede omdat iedereen een andere mening is toegedaan. Om gek van te worden. Dus, wie geeft er nu eens de echte geheimen prijs?

Niemand heeft gelijk

Omdat iedereen op zoek is naar antwoorden worden er vele onderzoeken gedaan, boeken geschreven, diëten ontwikkeld en blogs geschreven. Maar allemaal spreken ze elkaar tegen. Stuk voor stuk hebben ze namelijk een beperkt kader, een eigen visie en een bepaald doel. En daarom kunnen we net zo goed stellen: niemand heeft gelijk. Dan ben je van dat geneuzel af.

Maar er moet toch wel iemand gelijk hebben. En moet ik de boeken en de blogs die er veel meer van weten dan ik links laten liggen? Nee, in tegendeel, want je kunt natuurlijk ook zeggen dat iedereen een beetje gelijk heeft. Of sommigen helemaal gelijk. Je zult er echter nooit achter komen wie er per vraagstuk gelijk heeft. Het ratjetoe aan informatie kan jou echter wel heel goed helpen de juiste richting te kiezen, maar dan wel jouw richting, want dat is nu juist precies waar het ontwikkelen van jouw “geheim” om draait!

De zoektocht

Als je nog weinig op voeding hebt gelet, is jouw geheim nog een onbeschreven blad. Het is dan zaak je eigen antwoorden te vinden, gebaseerd op je boerenverstand (want niemand heeft gelijk). Deze eigen visie geeft je vervolgens handvatten om bewust te kiezen voor producten, recepten, winkels en een levensstijl die bij je passen.

Waar deze zoektocht begint bepaal je ook zelf. Onmisbaar hierbij is in elk geval de overtuiging dat voeding de brandstof is die je een leven lang energie moet geven om de dingen te kunnen (blijven) doen die je belangrijk vindt. Cruciaal is bovendien het doorontwikkelen van je kennis over voeding. Lees erover, praat erover en stel je vooral open om vervolgens stap-voor-stap te bepalen waar jij je tijd, geld en moeite (niet meer) in gaat steken.

Een uitstekend startpunt om je visie te verbreden is uiteraard Supermarktgeheimen. Lees bijvoorbeeld meer over:

Reageer
Vond je dit artikel (on)nuttig? Reageer!

Leuk stuk?