10 Blikjes cola per dag

De meeste mensen denken dat vet de grote boosdoener is als het gaat om gewicht en gezondheid. George Prior wilde echter met het drinken van 10 blikjes cola per dag aantonen dat vooral suiker slecht is. Zijn bizarre dieet duurde 30 dagen en in die tijd kwam George 12 kilo aan en steeg zijn bloeddruk aanzienlijk.

Bovendien had hij grote moeite met het volgen van zijn normale eetpatroon en werd hij afhankelijk van suiker. Mensen moeten zich echt bewust zijn van de verwoestende effecten van suiker, stelt George. Hij voegt eraan toe: “kinderen zouden geen cola moeten drinken.”

Mijn boodschap
Ik beschouw frisdranken niet alleen als ware suikerbommen, maar vooral als sluipschutters. Ze zijn zo gevaarlijk omdat het allereerst zo ingeburgerd is om, bijvoorbeeld na het sporten, even een AA’tje te bestellen. Maar vooral, en daar zit ‘m het venijn, omdat zo’n drankje in een mum van tijd hebt “weggetankt”. Na het drinken van twee AA’tjes (wel een van de “beste” voorbeelden) heb je zomaar 15 suikerklontjes tot je genomen. Met eten krijg je die hoeveelheid lang niet zo snel binnen, dus pas vooral op met frisdrank.

Leuk stuk?